Jouw Vakantie, Jouw Oplader: Stekkeropreis.nl

Reisstekkers Voor Op Vakantie


Zo beginnen je keukenapparaten de dag voortaan altijd een paar minuten eerder dan jij: als je de keuken binnenkomt, is het koffiezetapparaat al voorverwarmd en klaar voor gebruik. Gebruik het radiogestuurde stopcontact om de starttijd aan te passen aan je behoeften en kies een ander ritme voor het weekend - zodat je op zondag langer kunt slapen en toch van je koffie kunt genieten zodra je opstaat.


De Slimme stekker heeft een in-/uitschakelfunctie direct op het apparaat of via de app, evenals een energiemetingsfunctie. U kunt meer informatie vinden op de bijbehorendeProduct pagina.


Het stopcontact heeft een hendel waarop men kan drukken om de stekker uit het stopcontact te duwen. Het bestaande stopcontact moet vervangen worden. Een stopcontact met stekkeruitwerper is een oplossing voor personen met onvoldoende handkracht of onvoldoende grijpfunctie om een stekker uit het stopcontact te trekken. Er zijn ook stekkers verkrijgbaar met extra grip of een handgreep, zodat de stekker gemakkelijker verwijderd kan worden.


Voorkom Gedoe Op Reis Met Stekkeropreis.nl


Je vliegticket ligt op je nachtkastje, de tripjes zijn uitgestippeld en je kunt niet wachten om op reis te gaan. Tot je opeens ontdekt dat in jouw vakantieland andere stopcontacten zijn. Wat nu? Geen paniek: met een speciale wereldstekker kun jij gewoon op vakantie jouw telefoon, tablet, e-reader of digitale camera opladen.


Misschien heb je het internet al afgezocht naar de perfecte stekker voor jouw reis en ben je termen als wereldstekker en universele stekker tegengekomen. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt en gaan eigenlijk over dezelfde soort producten: stekkers die je in meerdere landen kunt gebruiken om jouw elektrische apparaten op te laden.


Een universele stekker heeft verschillende opzetstukjes, waardoor je de stekker in bijna elk land kunt gebruiken. Op de stekker kun je Nederlandse/Europese apparaten aansluiten. De wereldstekker heeft één stekker die geschikt is voor een bepaald land en op de stekker zit een universeel stopcontact voor stekkers uit verschillende landen. Hierop kun je dus naast Nederlandse/Europese stekkers ook andere stekkers aansluiten.


Een wereldstekker heeft een stekker voor een bepaald vakantieland en op die stekker zit een stopcontact dat geschikt is voor verschillende typen stekkers. Ga jij bijvoorbeeld naar Amerika dan kun je een wereldstekker voor de USA kiezen met een uitgang type B. Dit betekent dus dat deze stekker in type B stopcontacten, zoals het Amerikaanse stopcontact gestoken kan worden.


Reis Voorbereid, Laad Voorbereid Met Stekkeropreis.nl


Zo kun je hier bijvoorbeeld stekkers uit Nederland, Italië, Engeland, Zwitserland, Australië en China op aansluiten. Kies jij een wereldstekker voor Zwitserland, dan valt dit in type J en kun je deze stekker in Zwitserse stopcontacten steken. Op de stekker kun je vervolgens weer stekkers aansluiten uit onder andere Nederland, Italië en Engeland.


Wil jij de reisstekker in meerdere landen kunnen aansluiten, dan kun je het beste kiezen voor een universele stekker. Deze wordt namelijk geleverd in een set en heeft verschillende opzetstukken van verschillende typen. Zo heb je altijd een stekker die past bij jouw vakantieland. Je hebt ook de mogelijkheid om te kiezen voor een bepaald type wereldstekker die je kunt loskoppelen, zodat je twee stekkers hebt.


Sluit de juiste lichtnetadapter aan op de onze website voeding van het apparaat om het op te laden. De set internationale reisstekkers van Apple werkt met elke Apple USB-, USB-C- of MagSafe-lichtnetadapter met een afneembare wandadapter). Schuif de wandadapter eraf en sluit daarna de adapter voor uw land of regio aan. De set wordt geleverd met zeven adapters.


Hulp Bij Reisstekkers


Ga je binnenkort naar het buitenland? In sommige landen heb je een wereldstekker, ook wel reisstekker genoemd, nodig om al je elektrische apparaten te blijven gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten reisstekkers met verschillende functies, zoals een geaarde wereldstekker, een stekker met een geïntegreerde USB-poort of een stekker die geschikt is voor meerdere stopcontacten.


Personen met een verminderde beweeglijkheid of kracht in de handen, zoals personen met reumatische aandoeningen, hebben vaak moeilijkheden om bepaalde soorten stekkers uit een stopcontact te trekken. Een hulpstuk dat de stekker vastklemt met een voldoende grote handgreep, zou hiervoor een oplossing kunnen bieden. Binnen deze case focussen we op het type stekker weergegeven in bovenstaande figuur, omdat veel personen problemen hebben met dit type stekker.


Deze aanpak stelt de eindgebruiker namelijk in staat om bepaalde parameters van het ontwerp bv. het type handvat of de breedte en stijfheid van de klem aan te passen. Een vergelijking van verschillende stekkers van dit type leert ons dat deze stekkers geen echte standaard vorm hebben. Ze lijken allemaal in grote lijnen op elkaar, maar bepaalde afmetingen en details kunnen verschillen.


In het ontwerp van dit eerste prototype hebben we ervoor geopteerd om het hulpmiddel zodanig te ontwerpen dat er slechts zeer beperkt stukken in elkaar gezet moeten worden eenmaal het hulpmiddel geprint is. Het hulpmiddel bestaat uit twee delen, een handvat en een klemsysteem. Beide onderdelen schuiven in elkaar met behulp van een zwaluwstaartverbinding en worden vastgezet met twee bouten.


Slimme Reisoplossingen Bij Stekkeropreis.nl


Deze beweging is mogelijk door de elasticiteit van het geprinte materiaal. De eindgebruiker is in staat om zowel de breedte van de opening van de klem alsook de dikte van de klem aan te passen. Op deze manier is het mogelijk om het hulpmiddel aan te passen aan specifieke stekkers met afwijkende afmetingen.


In dit eerste prototype kan de eindgebruiker kiezen tussen een bolgreep en een palmaire greep. Beide grepen kunnen met behulp van de eerder vermelde zwaluwstaart verbinding op het klemsysteem geschoven worden. De diameter van de bolgreep en de breedte en hoogte van de palmaire greep kunnen door de eindgebruiker aangepast worden aan zijn specifieke eisen.​ Zoals in de twee bovenstaande filmpjes te zien is, kan het klemsysteem zowel in complexere CAD software (Fusion 360) als in laagdrempelige CAD software (Tinkercad) ontworpen worden.


Zo is het in Tinkercad bijvoorbeeld niet zo eenvoudig om hoeken in je model af te ronden. Hierdoor zal het Tinkercad model er meestal wat hoekiger uitzien. Om dit hulpmiddel eenvoudig aanpasbaar te maken door de eindgebruiker werd dit hulpmiddel bij wijze van voorbeeld beschikbaar gemaakt op het Twikit platform.


De dikte van de klem, de breedte van de klemopening alsook het type handgreep en de afmetingen van de handgreep kunnen op deze manier eenvoudig aangepast worden. Vervolgens kan deze gepersonaliseerde versie van de stekkerhulp besteld worden.​Je kan de online configurator zelf uittesten op Het ontwerp van de stekkerhulp kan met behulp van de meest gangbare 3D printtechnieken geprint worden.


Https://stekkeropreis.nl/


Het materiaal voor het klemsysteem moet namelijk in staat zijn om herhaaldelijk te buigen. Bij het uitwerken van deze case werden de eerste prototypes geprint met een FDM printer in PLA. Deze prototypes waren volledig functioneel maar wellicht iets minder duurzaam. Vandaar dat het definitieve hulpmiddel geprint is met behulp van laser sintering of multi jet fusion in PA11 (polyamide 11).


Stekkeropreis.nl: Dé Expert In ReisstekkersWww.stekkeropreis.nl

Het voordeel van PA11 t.o.v. PA12 in deze applicatie is dat dit materiaal flexibeler is. Zoals eerder aangehaald is het perfect mogelijk om dit hulpmiddel ook met andere printtechnieken te vervaardigen. Indien je zelf niet zo vertrouwd bent met de verschillende 3D print technieken en materialen kunnen de meeste 3D print service bureaus je hier wel in adviseren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *